TELEFUNKEN LTE Mike i Foxtrot 2

Nowe smartfony TELEFUNKEN dostępne w Polsce

TELEFUNKEN, producent nowoczesnych urządzeń elektroniki użytkowej,  wprowadza na polski rynek dwa kolejne atrakcyjne cenowo smartfony – LTE Mike i Foxtrot 2.

Smartfon TELEFUNKEN LTE Mike jest doskonałą propozycją dla wszystkich użytkowników poszukujących niedrogiego i praktycznego smartfona z dostępem do Internetu w najnowocześniej obecnie technologii - LTE. Urządzenie obsługuje LTE Cat. 4, która umożliwia ekspresowe pobieranie danych z prędkością do 150 Mb/s i wysyłanie ich z prędkością do 50 Mb/s. Nowy model TELEFUNKEN wyposażony jest ponadto w czytelny, 5-calowy ekran o rozdzielczości 854 x 480 Mpix wykonany w technologii IPS, jak również funkcję Dual SIM pozwalającą na korzystanie z dwóch numerów telefonu jednocześnie.
TELEFUNKEN LTE Mike dostępny jest w sieciach Media Markt i Saturn w cenie 349 zł.LTE Mike ma 1GB pamięci operacyjnej RAM oraz 8GB pamięci wewnętrznej z możliwością rozszerzenia jej o kolejne 32GB za pomocą karty MicroSD. Dostępny w białej i czarnej wersji kolorystycznej smartfon waży 149 gramów i wyróżnia się zgrabną obudową o rozmiarach 143 x 72 x 8,8 mm. Całość działa w oparciu o system Android 6.0 Marshmallow i czterordzeniowy procesor MediaTek MTK6735M. Kamera główna wyposażona jest w matrycę 8 Mpix z autofocusem i lampą błyskową, natomiast przedni aparat wykorzystuje matrycę 2 Mpix. Bateria o pojemności 1800 mAh pozwala na prowadzenie rozmów przez ponad 4,5 godziny oraz 17 godzin pracy w stanie czuwania. Dodatkowo, smartfon wyposażony jest wszystkie niezbędne na co dzień funkcje takie jak Wi-Fi, GPS i Bluetooth.
TELEFUNKEN Foxtrot 2 jest nową, odświeżoną wersją cieszącego się dużym powodzeniem na polskim rynku modelu Foxtrot, który sprzedany został w blisko 10 tysiącach egzemplarzy. Kluczowym wyróżnikiem Foxtrota 2 jest nowy, bardziej atrakcyjny design. Smartfon zyskał smukłą i elegancką obudowę, która charakteryzuje się dużą dbałością o jakość wykonania. Foxtrot 2 działa w oparciu o czterordzeniowy procesor z zegarem 1,3 GHz i system operacyjny Android 6.0 Marshmallow, co gwarantuje płynne i bezproblemowe korzystanie z multimediów.

Model wyposażony jest w duży, 5-calowy ekran  wykonany w technologii IPS o rozdzielczości 854 x 480 pikseli. Główny aparat fotograficzny ma matrycę 5 Mpix, natomiast matryca przedniej kamery to 2 Mpix. Foxtrot 2 zapewnia dostęp do Internetu w technologii 3G. Bateria smartfona, tak jak w przypadku modelu LTE Mike, ma również pojemność 1800 mAh.
LTE Mike white.jpgLTE Mike black.jpgLTE Mike black front.pngLTE MIKE front white.jpg

Telefon i wakacje, czyli dlaczego smartfon jest lepszy niż aparat fotograficzny

temu

Zdjęcia z wakacji to must have każdego letniego sezonu. Dlatego pakując się na wyjazd, prawie zawsze kilkukrotnie sprawdzamy czy przypadkiem nie zapomnieliśmy  o aparacie… telefonicznym!  Taka prawda, w dzisiejszych czasach smartfony przejęły nie tylko funkcje kalendarza, poczty elektronicznej czy biura, ale coraz częściej służą nam również jako właśnie kompaktowy przyrząd do robienia zdjęć. Okazuje się też, że nie każdy chce zabierać na wakacje drogie smartfony. Ryzyko, że wpadnie do wody, spadnie z wysokości albo po prostu ulegnie uszkodzeniu jest zbyt duże. Właśnie dlatego warto pomyśleć o takim telefonie, który po pierwsze nie będzie kosztował fortuny, a po drugie pozwoli na swobodne korzystanie z Internetu oraz da nam możliwość uwiecznienia tych najważniejszych, wyjazdowych momentów. Decydując się na smartfon, który miałby sprawdzić się podczas wakacyjnego wypadu warto zwrócić uwagę na kilka rzeczy. Po pierwsze – wspomniana już cena. Po drugie, długość życia baterii. Trzecią ważna sprawą jest to, jaki dany telefon posiada aparat. Nie chcemy przecież, by zdjęcia z wakacji nie nadawały się do opublikowania. Ciekawą propozycję niedrogich, a funkcjonalnych i niezawodnych smartfonów, które dodatkowo są wyposażone w przyzwoite aparaty fotograficzne oferuje niemiecka firma Telefunken. Sprawdziliśmy trzy modele, które na co dzień są dostępne między innymi w sieci sklepów RTV Euro AGD:
Idealny telefon na wakacje? Bez tych cech się nie obejdzie!

temu

Spróbujmy wyobrazić sobie życie bez telefonu. To trudne, prawda? Dziś te urządzenia, które są niewiele mniejsze od tabliczki czekolady, zastępują nam często nie tylko osobisty komputer, ale też pomagają w codziennych czynnościach – wystarczy wymienić kalendarz, budzik czy nawet aparat fotograficzny. Wybierając się na krótki urlop albo na dłuższe wakacje, warto zastanowić się jakie cechy powinien spełniać telefon, aby nie tylko za nami nadążał, robił piękne zdjęcia i służył za nawigację, ale też poradził sobie z często ekstremalnymi sytuacjami i okolicznościami przyrody.
5 kroków, które pomogą wybrać najlepszy telefon dla dziecka

temu

Bez telefonu, jak bez ręki – to chyba jedno z najbardziej aktualnych powiedzeń naszych czasów. Dziś trudno bez niego żyć. Pozwala nie tylko na kontaktowanie się z najbliższymi, ale również zapewnia rozrywkę i pozwala przeglądać strony internetowe.  A to nie koniec  jego
Jaka cecha w smartfonie jest najważniejsza?

temu

Bez telefonu, jak bez ręki? W dzisiejszych czasach trudno nie zgodzić się z tym zdaniem. Nie dość, że mobilna technologia rozwija się w ekspresowym tempie, to jeszcze producenci z każdej strony zaskakują nas coraz to nowszymi parametrami smartfonów. Urządzenia, które są niewiele mniejsze od tabliczki czekolady zastępują często osobisty komputer, a to sprawia że są niezastąpione nie tylko podczas pracy, ale też podczas codziennych czynności. W końcu na ekran naszego telefonu spoglądamy od kilkudziesięciu, do nawet kilkuset razy dziennie! Jak więc wybrać ten najlepszy? Przeciętnie z jednego smartfona korzystamy od roku do maksymalnie 3 lat. Zdarza się jednak, że na zmianę aparatu decydujemy się wcześniej. Często dlatego, że albo wychodzi nowy model nasze ulubionej marki albo postanawiamy przetestować coś nowego. Decydując się na nowy telefon trzeba odpowiedzieć sobie na parę pytań. Warto zwrócić uwagę na najważniejsze z naszego punktu widzenia cechy urządzenia. Jakie? No właśnie. Może to być design, może to być jego funkcjonalność. My wybraliśmy dla Was pięć, subiektywnych, najbardziej istotnych i tych najczęściej pożądanych.

TELEFUNKEN Diamond LTE Gold

TELEFUNKEN Diamond LTE Gold wkrótce w ofercie sieci Play
. TELEFUNKEN, producent nowoczesnych urządzeń elektroniki użytkowej, wprowadza na polski rynek elegancki i nowoczesny smartfon w atrakcyjnej cenie. Model Diamond LTE Gold znajdzie się w ofercie sieci Play.