Phablet TELEFUNKEN Lima

TELEFUNKEN LTE LIMA w ofercie EURO RTV AGD

TELEFUNKEN, producent nowoczesnych urządzeń elektroniki użytkowej, wprowadza na polski rynek nowy, duży smartfon w atrakcyjnej cenie. TELEFUNKEN LTE Lima w najbliższych dniach znajdzie się w ofercie sieci RTV Euro AGD.

Kolejny wprowadzony do sprzedaży w ostatnich tygodniach model należy do kategorii smartfonów z dużym wyświetlaczem tzw. fabletów. TELEFUNKEN LTE Lima wyposażony jest w ekran IPS o przekątnej 5,5 cala z rozdzielczością HD (720×1280 px). Smartfon obsługuje technologię dostępu do Internetu 4G LTE Cat. 4 umożliwiającą pobieranie danych z prędkością do 150 Mb/s i wysyłanie ich z prędkością do 50 Mb/s. Wyraźny, sporych rozmiarów wyświetlacz, szybkie LTE oraz pojemna bateria urządzenia (2900mAh) sprawiają, że jest to doskonały produkt dla wszystkich, którzy w ciągu dnia intensywnie surfują po sieci i korzystają z treści multimedialnych. Doskonałym uzupełnieniem całości jest aparat główny z matrycą o rozdzielczości 13 Mpx i autofocusem oraz aparat przedni 5 Mpx.

TELEFUNKEN LTE Lima działa w oparciu o system operacyjny Android 6.0 Marshmallow. Sercem smartfona jest czterordzeniowy procesor MediaTek MT6735P o częstotliwości taktowania 1,0 GHz i 1 GB pamięci operacyjnej RAM. Urządzenie wyposażone jest w 8GB wbudowanej pamięci ROM z możliwością rozbudowania jej o kolejne 32 GB za pomocą karty SD. Smartfon może obsługiwać dwie różne karty SIM, zapewnia również łączność poprzez sieci Wi-Fi b/g/n oraz Bluetooth 4.0

TELEFUNKEN LTE Lima dostępny jest w sieci RTV Euro AGD w cenie 499 zł.
Specyfikacja TELEFUNKEN LTE Lima
System: Android 6.0 Marshmallow
Procesor: czterordzeniowy Mediatek MT6735P 1,0 Ghz
Transmisja danych: GSM 850/900/1800/1900MHz / WCDMA 900/2100 / FDD B1/B3/B7/B8/B20
Bateria: 2900 mAh (290 godzin w stanie czuwania, 6 godzin rozmów)
Ekran: 5 cali HD IPS (1280×720)
Pamięć: 1GB RAM, 8GB ROM (32 GB MicroSD)
Główny aparat: 13 Mpix (AF/Flash)
Przedni aparat: 5 Mpix Wymiary: 156*76*8.95mm
Waga: Wi-Fi: b/g/n
 Nawigacja: GPS /A-GPS
LTE Lima front.pngLTE Lima back.png

Telefon i wakacje, czyli dlaczego smartfon jest lepszy niż aparat fotograficzny

temu

Zdjęcia z wakacji to must have każdego letniego sezonu. Dlatego pakując się na wyjazd, prawie zawsze kilkukrotnie sprawdzamy czy przypadkiem nie zapomnieliśmy  o aparacie… telefonicznym!  Taka prawda, w dzisiejszych czasach smartfony przejęły nie tylko funkcje kalendarza, poczty elektronicznej czy biura, ale coraz częściej służą nam również jako właśnie kompaktowy przyrząd do robienia zdjęć. Okazuje się też, że nie każdy chce zabierać na wakacje drogie smartfony. Ryzyko, że wpadnie do wody, spadnie z wysokości albo po prostu ulegnie uszkodzeniu jest zbyt duże. Właśnie dlatego warto pomyśleć o takim telefonie, który po pierwsze nie będzie kosztował fortuny, a po drugie pozwoli na swobodne korzystanie z Internetu oraz da nam możliwość uwiecznienia tych najważniejszych, wyjazdowych momentów. Decydując się na smartfon, który miałby sprawdzić się podczas wakacyjnego wypadu warto zwrócić uwagę na kilka rzeczy. Po pierwsze – wspomniana już cena. Po drugie, długość życia baterii. Trzecią ważna sprawą jest to, jaki dany telefon posiada aparat. Nie chcemy przecież, by zdjęcia z wakacji nie nadawały się do opublikowania. Ciekawą propozycję niedrogich, a funkcjonalnych i niezawodnych smartfonów, które dodatkowo są wyposażone w przyzwoite aparaty fotograficzne oferuje niemiecka firma Telefunken. Sprawdziliśmy trzy modele, które na co dzień są dostępne między innymi w sieci sklepów RTV Euro AGD:
Idealny telefon na wakacje? Bez tych cech się nie obejdzie!

temu

Spróbujmy wyobrazić sobie życie bez telefonu. To trudne, prawda? Dziś te urządzenia, które są niewiele mniejsze od tabliczki czekolady, zastępują nam często nie tylko osobisty komputer, ale też pomagają w codziennych czynnościach – wystarczy wymienić kalendarz, budzik czy nawet aparat fotograficzny. Wybierając się na krótki urlop albo na dłuższe wakacje, warto zastanowić się jakie cechy powinien spełniać telefon, aby nie tylko za nami nadążał, robił piękne zdjęcia i służył za nawigację, ale też poradził sobie z często ekstremalnymi sytuacjami i okolicznościami przyrody.
5 kroków, które pomogą wybrać najlepszy telefon dla dziecka

temu

Bez telefonu, jak bez ręki – to chyba jedno z najbardziej aktualnych powiedzeń naszych czasów. Dziś trudno bez niego żyć. Pozwala nie tylko na kontaktowanie się z najbliższymi, ale również zapewnia rozrywkę i pozwala przeglądać strony internetowe.  A to nie koniec  jego
Jaka cecha w smartfonie jest najważniejsza?

temu

Bez telefonu, jak bez ręki? W dzisiejszych czasach trudno nie zgodzić się z tym zdaniem. Nie dość, że mobilna technologia rozwija się w ekspresowym tempie, to jeszcze producenci z każdej strony zaskakują nas coraz to nowszymi parametrami smartfonów. Urządzenia, które są niewiele mniejsze od tabliczki czekolady zastępują często osobisty komputer, a to sprawia że są niezastąpione nie tylko podczas pracy, ale też podczas codziennych czynności. W końcu na ekran naszego telefonu spoglądamy od kilkudziesięciu, do nawet kilkuset razy dziennie! Jak więc wybrać ten najlepszy? Przeciętnie z jednego smartfona korzystamy od roku do maksymalnie 3 lat. Zdarza się jednak, że na zmianę aparatu decydujemy się wcześniej. Często dlatego, że albo wychodzi nowy model nasze ulubionej marki albo postanawiamy przetestować coś nowego. Decydując się na nowy telefon trzeba odpowiedzieć sobie na parę pytań. Warto zwrócić uwagę na najważniejsze z naszego punktu widzenia cechy urządzenia. Jakie? No właśnie. Może to być design, może to być jego funkcjonalność. My wybraliśmy dla Was pięć, subiektywnych, najbardziej istotnych i tych najczęściej pożądanych.

TELEFUNKEN Outdoor LTE i WT2